OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 10 лютого 2017, 21:00

Транш від ЄС, ризик віялових відключень і абсурдні новини Донбасу - головне за 10 лютого.

Про новий транш. Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявляє, що другий транш макрофінансової допомоги ЄС в 600 млн євро може бути наданий Україні в найближчі тижні, після подачі урядом до Верховної Ради законопроекту щодо мораторію на експорт лісу.

Про віялові відключення. Блокування залізниці викличе віялові відключення і підвищить ціну на вугілля, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Про вугілля з Донбасу. В Україні є достатньо ресурсів для того, щоб відмовитися від вугілля антрацитової групи, яке надходить з Донбасу, у разі ухвалення відповідного політичного рішення.

Реклама:

Про абсурдні новини з Донбасу. Бойовики "ЛНР" готові "націоналізувати" підприємства олігарха Ріната Ахметова та вимагають, щоб Ахметов платив їм податки.

Про будівництво заводів. Біля міста Коломия Івано-Франківської області незабаром планують збудувати завод з виготовлення автозапчастин на 8000 робочіх місць.

Про втрати від банкрутств. Держпідприємства, підконтрольні Міністерству інфраструктури, втратили в збанкрутілому "Платинум Банку" понад 400 млн грн.

Тексти дня:

"Пузата Україна. Які регіони годують державу".

Які регіони дійсно годують Україну, і які з них приносять найбільшу валютну виручку.

"Єквитки без комісії і подача вагонів без корупції. "Укрзалізницю" "примушують" до прозорості".

Київський стартап-інкубатор представив п'ять IT-проектів, покликаних знищити корупційні схеми в Мінінфраструктури, "Укрзалізниці" та інших державних підприємствах. Міністр обіцяє підтримку.

"За інфляцію відповідає не тільки центральний банк".

Розпочався новий рік — рік надій на краще, а поки що нічого не змінюється. У січні ПДВ не відшкодовувався взагалі, а в перші дні лютого у фінансовій системі з'явилися великі суми відшкодування — і знову коливання на валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!