OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 29 січня 2017, 20:00

Головні новини за 28 та 29 січня.

Про зарплати. Реальна заробітна плата в Україні в грудні 2016 року порівняно з груднем 2015 року збільшилася на 11,6%, порівняно з листопадом 2016 року збільшилася на 18,6%, повідомляє Держстат.

Про комунальні платежі. У "Київенерго" не будуть перераховувати суму платежів за тепло мешканцям обладнаних лічильниками будинків, в яких температура повітря протягом певного часу утримувалася нижче санітарної норми у +18 градусів.

Про інвестиції в Україну. Україно-Арабська ділова рада ініціює створення в Україні банку, засновниками якого повністю були б арабські бізнесмени.

Реклама:

"У нас є ідея - створити в Україні банк зі 100% арабським капіталом. Це значно полегшило б вихід на український ринок багатьох арабських компаній", - заявив президент Ради Шейх Емад Абу Алруб, уточнивши при цьому, що в ході переговорів представники Національного банку та Кабінету міністрів вже попередньо підтримали цю ідею.

А Індія зацікавилася інвестиціями в Україну та українським експортом.

Міністр комерції та промисловості Індії Нірмала Сітхараман відзначила високий потенціал можливостей експорту продукції, яка вироблена в Україні, та зауважила на важливості організації транспортного сполучення між країнами.

"Нам з вами варто попрацювати над гарним транспортним коридором з півдня на північ, з портів Індії до портів України, щоб забезпечити хороші можливості доступу товарів на ринки ЄС та СНД", - підкреслила Сітхараман.

Про Apple. Компанія Apple почала будівництво сонячного парку, що матиме потужність 200 МВт. Як зазначається, нещодавно Apple уклала угоду з енергетичною компанією NV Energy, спільно з якою планує запустити сонячну електростанцію вже у 2019 році. Її будують у Ріно, неподалік дата-центру Apple.

Про Microsoft. Капіталізація Microsoft Corp. зросла на 2,5% під час торгів у п'ятницю і вперше з березня 2000 року перевищила позначку в 500 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!