Мінфін хоче реструктуризувати ОВДП Нацбанку на 383 мільярди

П'ятниця, 13 січня 2017, 17:21

Національний банк та Міністерство фінансів продовжують обговорення репрофайлінгу (реструктуризації – Ред.) облігацій внутрішньої державної позики регулятора.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, якого цитує прес-служба НБУ.

"Цей процес стосується лише тих ОВДП, які перебувають у портфелі Національного банку. Наразі їх сума становить близько 383 млрд гривень", - підкреслив міністр.

За словами заступника голови Національного банку Олега Чурія, цей процес має дві мети.

Реклама:

По-перше, полегшити навантаження на державний бюджет за рахунок зміни строків погашення та обслуговування ОВДП, які тримає Національний банк.

По-друге, буде сприяти проведенню виваженої фіскальної політики, яка буде збігатися з цілями НБУ щодо забезпечення низької та стабільної інфляції та буде уможливлювати ефективну реалізацію режиму інфляційного таргетування.

Як наголошується, у результаті репрофайлінгу ОВДП, які перебувають у власності Національного банку, мають бути конвертовані у довгострокові гривневі облігації різної строковості з прив’язкою доходності до рівня інфляції.

"Погашення нових зобов’язань Міністерства фінансів перед Національним банком буде відбуватися рівномірно протягом тривалого періоду (наразі обговорюється максимальний строк 30 років). Діалог щодо структури портфелю і строків за новими ОВДП триває", - йдеться у повідомленні.

Детальніше читайте у статті "Мінфін готується до реструктуризації внутрішнього держборгу. Почне з Нацбанку"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!