"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 10 січня 2017, 21:00

"Відкрите небо" з ЄС найближчим часом, реструктуризація внутрішнього держборгу від Мінфіну та премії на 1,5 мільйона гривень керівництву Адміністрації морських портів від керівництва Адміністрації морських портів - головні події за 10 січня.

Гарні новини. Договір з ЄС щодо "відкритого неба" може бути розблоковано найближчим часом.

Про це заявила в інтерв’ю "Європейській правді"  Олена Зеркаль, заступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції.

"Сподіваюся, ми нарешті завершимо так звану угоду про "відкрите небо", - заявила вона, перераховуючи плани на 2017 рік.

Реклама:

Зеркаль стверджує, що у Києва "є підстави для оптимізму".

"Зараз Маріано Рахой (прем'єр Іспанії) обіцяв, що вони дотримуватимуться позиції про виключення малих аеропортів з угоди, а це зніме проблему Гібралтару і відкриє нам подальший рух до відкритого неба", - пояснила вона.

Про нові кадрові призначення іноземців. Міністерство інфраструктури цього тижня призначить нового в.о. керівника ДП "Адміністрація морських портів України" - Райвіса Вецкаганса.

Райвіс Вецкаганс - громадянин Латвії, має понад 16 років діяльності в управлінні підприємствами сектору транспорту та логістики, пароплавства та фінансових послуг.

Обіймав посади члена правління, віце-президента АТ "Латвійське пароплавство", члена правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних та генеральних вантажів в країнах Балтії "Rigas Centralais Terminals", голови правління ТОВ "Riga Container Terminal".

В АМПУ, до речі, весело. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що зміни в складі керівництва були анонсовані ним ще на початку грудня 2016 року.

"Можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми наразі змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис гривень до 1,5 мільйонів гривень на особу. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на державному підприємстві", - підкреслив міністр.

Депутати пропонують ввести перехідний період для закриття ФОПів.

Фізичних осіб-підприємців, які не встигли ліквідуватися до збільшення єдиного соціального внеску, пропонується звільнити від сплати податку в розмірі 704 грн у першому кварталі 2017 року.

"Якщо така особа за цей час не отримувала доходи, вона звільняється від сплати єдиного соціального внеску в розмірі 704 грн, як це було передбачено законодавством до 1 січня 2017 року", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

І текст дня: "Мінфін готується до реструктуризації внутрішнього держборгу. Почне з Нацбанку"

Через рік після реструктуризації зовнішнього держборгу України Мінфін планує провести масштабну боргову операцію з держборгом внутрішнім. Усі параметри дійства повинен "освятити" МВФ.

Почати планується з облігацій внутрішньої держпозики, які знаходяться в портфелі Нацбанку. На 29 грудня ОВДП в обігу було на 594,4 млрд грн, з яких на 381,9 млрд грн - в портфелі у Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!