Суд визнав незаконним арешт майна ТРЦ Gulliver

Вівторок, 10 січня 2017, 13:41

Апеляційний суд Києва визнав незаконним накладення арешту на ТРЦ Gulliver.

Про це Liga.net повідомили в прес-службі ТРЦ.

Відзначається, що 27 грудня Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу ТОВ ТРИ О (МФК Gulliver) на визначення слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва про накладення арешту на МФК Gulliver. Повний текст постанови апеляційного суду ТОВ ТРИ О отримало 5 січня 2017 року.

У своїй ухвалі апеляційний суд зазначає, що перевіривши доводи клопотання прокурора з приводу наявності підстав для накладення арешту на МФК Gulliver і дослідивши додані до нього матеріали, апеляційний суд вважає висновки Шевченківського районного суду безпідставними.

Реклама:

Як зазначено в ухвалі, прокурором і слідчим не надано жодних доказів на підтвердження того, що діяльність ТОВ ТРИ О (ТРЦ Gulliver) пов'язана з ВАТ Банк Михайлівський або ТОВ Екосіпан.

Дані, які вказували б на незаконність таких відносин, в матеріалах справи відсутні, і прокурором в судовому засіданні не були надані.

Також відсутні будь-які аргументи та докази того, що комплекс Gulliver, на який було накладено арешт, міг би бути використаний в якості речового доказу у справі про розкрадання коштів Банку Михайлівський.

Тобто, крім припущення прокурора і викладу фактичних обставин справи щодо Банку Михайлівський клопотання прокурора не містило жодних доводів або доказів в обгрунтування його позиції.

Що саме було підставою вважати комплекс речовим доказом, як і підстав для підозри в незаконності придбання комплексу у власність прокурор не вказав.

Як повідомлялося, 14 листопада Шевченківський районний суд наклав арешт на майноТРЦ "Гулівер".

Як відомо, кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!