НАБУ перевіряє телефонні розмови Рожкової

Вівторок, 6 грудня 2016, 11:48

Національне антикорупційне бюро розглянуло звернення депутата Євгена Мураєва щодо можливих протиправних дій заступника голови НБУ Катерини Рожкової, відомості про які містяться в опублікованих телефонних переговорах.

Про це ЛІГА.net повідомили в прес-службі НАБУ.

Як повідомили в прес-службі, наразі НАБУ встановлює походження наданих аудіозаписів, законність їх отримання і коло можливих учасників, а також факти можливої участі в них посадових осіб НБУ, зокрема, Рожкової.

9 листопада у ЗМІ злили аудіозаписи розмов нібито заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку. Нібито саме вони домагалися банкрутства "Банку Михайлівський".

Реклама:

10 листопада Рожкова закликала правоохоронні органи перевірити, хто і на яких підставах прослуховує її телефонні розмови та потім розголошує їх. "Подібні провокації можуть негативно вплинути на стан того чи іншого банку, а зрештою і банківської системи в цілому", – заявила вона.

Рожкова пояснила, що в неї постійно відбувається діалог із "проблемними" банками.

Як відомо, у жовтні співробітники Національної поліції в ході обшуку в будинку заступника голови Національного банку Катерини Рожкової вилучили мобільний телефон.

"У мене сьогодні був обшук. Вилучили мобільний телефон. Обшук проводився в зв'язку з аферами в банку "Михайлівський", - сказала Рожкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: