Під час обшуку у Рожкової вилучили мобільний телефон

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:41

Співробітники Національної поліції в ході обшуку в будинку заступника голови Національного банку Катерини Рожкової вилучили мобільний телефон.

Про це Рожкова повідомила журналістам, передають "Українські новини".

"У мене сьогодні був обшук. Вилучили мобільний телефон. Обшук проводився в зв'язку з аферами в банку "Михайлівський", - сказала Рожкова.

"Я думаю, що мене намагаються пов'язати з цими аферами, тому що я працювала в "Платинум Банку" і знайома з Дмитром Зінковим, власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком і Ігорем Дорошенко. Мені дуже шкода, що в спробу тиску на НБУ виявилися втягнутими правоохоронні органи", - заявила вона.

Реклама:

Раніше Національний банк підтвердив проведення обшуку в будинку Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: