Порошенко схвалив підвищення акцизів на алкоголь та сигарети

П'ятниця, 30 грудня 2016, 17:00

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо змін Податкового кодексу, який передбачає підвищення акцизів на алкоголь та сигарети та зменшення ренти на видобуток нафти.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

Законом переглядаються окремі положення Податкового кодексу у зв’язку із збільшенням у 2017 році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

Документом збільшуються ставки акцизного податку на алкогольні та слабоалкогольні напої на 20%, на кріплені та ігристі вина - на 12%. Ставка для натуральних вин залишається без змін.

Реклама:

Також, відповідно до закону, зросте специфічна ставка акцизу на тютюнові вироби - на 40%.

"Наразі ставки акцизного податку на підакцизні товари значно нижче, ніж мінімальні встановлені Директивами для Європейських країн", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, документом зменшується розмір рентної плати за видобуток корисних копалин. Так, для видобутку нафти з покладів до 5000 метрів рента зменшується з 45% до 29% від вартості товарної продукції, для покладів понад 5000 метрів - з 21% до 14%.

Поряд з цим ставка ренти для видобутку газового конденсату не змінилася і так само залишилася на рівні 45% — з покладів до 5000 метрів , 21% — з покладів понад 5000 метрів.

Нагадаємо, відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила 20 грудня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: