З 1 січня уряд жорстко каратиме за завищення цін на ліки - Гройсман

Середа, 28 грудня 2016, 19:02

Уряд буде жорстко карати представників фармацевтичних компаній за завищення цін на ліки після запровадження системи референтного ціноутворення з 1 січня 2017 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Уряду у середу, повідомляє прес-служба КМУ.

Глава уряду нагадав, що з 1 січня запроваджено систему референтного ціноутворення на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що має забезпечити зниження цін на ліки по цим трьом категоріям.

"Тут важливо, щоб ми прямо з січня запровадили усі можливості контролю, моніторили, щоб максимально вийти на реалізацію цього рішення. Маємо бути дуже жорсткими. Там, де мережі, оптовики не будуть виконувати рішення, маємо дуже жорстко їх карати. Фактично,  відновлювати справедливість по відношенню до українських громадян. Бо завищувати ціни на ліки – це означає, що не поважати  українців, а за неповагу до українців, усі мають бути покарані", – зазначив Гройсман.

Реклама:

У цьому контексті прем'єр-міністр доручив віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку та в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун забезпечити відповідний моніторинг та контроль за цінами на лікарські засоби.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: