"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман нагадав, що "поставить на місце" за саботаж на ринку ліків

Вівторок, 6 грудня 2016, 16:54

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив перед новопризначеним головою Держлікслужби Наталією Гудзь завдання забезпечити встановлення справедливих цін на ліки в Україні з 1 січня.

Про це він заявив під час зустрічі у вівторок, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Зараз завдання - референтне ціноутворення, реімбурсація, реєстрація ліків і підтримка нашого вітчизняного виробника. Ці чотири завдання є базовими, і результат має бути дуже чітким, його можливо відчути - з 1 січня має відбутися зниження ціни на лікарські препарати по цим трьом категоріям відповідно до системи, яку ми запровадили", - підкреслив прем'єр-міністр.

"У мене є дві вимоги, нормальні для будь-якої людини, - це справедлива ціна на ліки, яка має бути нижча, ніж вона є сьогодні, і це якість. Все, крапка", - наголосив він.

Реклама:

Гройсман нагадав, що Уряд прийняв низку рішень, спрямованих на зниження цін на лікарські засоби в Україні та дерегуляцію фармацевтичного ринку.

Прем'єр-міністр зазначив, що спільно з командою Міністерства охорони здоров'я провів низку зустрічей із представниками фармацевтичного бізнесу, імпортерами, дистриб'юторами та виробниками.

"Рішення - доведені, хто не буде виконувати, буде саботувати. Якщо він буде саботувати - ми маємо усі інструменти і важелі впливу, поставити усіх на місце", - зазначив він.

Говорячи про прийняті рішення, Гройсман зазначив,  що  запровадження механізму референтного ціноутворення сприятиме встановленню справедливих цін на ліки в Україні.

"Українці не мають переплачувати на 30-40-50-100% за ті ліки, які у сусідніх країнах коштують відповідно дешевше", - зазначив Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: