Коболєв про передачу ОПЗ "Нафтогазу": Не бачу в цьому економічного сенсу

Четвер, 15 грудня 2016, 16:02

Передача ПАТ "Одеський припортовий завод" в управління НАК "Нафтогаз України" або ПАТ "Укргазвидобування" є економічно недоцільною.

Про це заявив глава правління держхолдингу Андрій Коболєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується передачі цього заводу - ми не бачимо в цьому економічного сенсу. Якщо мета - подальше безоплатне використання ресурсу газу групи, то відповідь - ні", - сказав він.

За його словами, борг ОПЗ за поставлений "Нафтогазом" газ, на кінець поточного року досягне 1,5 млрд грн.

Реклама:

"Графіки його погашення нам не зрозумілі", - підкреслив Коболєв.

При цьому з моменту прийняття рішення Кабінетом міністрів про покладання на НАК спеціальних зобов'язань з поставки газу ОПЗ, завод перерахував держхолдингу всього 5 млн грн.

У зв'язку з цим зараз ведуться переговори з Фондом держмайна для з'ясування причин такої низької платоспроможності підприємства.

Як писала "ЕП", готується план згортання приватизації Одеського припортового заводу і зміни керівництва підприємства.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарської діяльності ОПЗ.

Компанія Коломойського і Хомутинніка також відмовилася від участі в приватизації ОПЗ.

Раніше, глава ФДМУ Ігор Білоус заявляв, що діалог щодо приватизації "Одеського припортового заводу" ведеться із 6-7 інвесторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: