"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославський відмовився від участі в приватизації ОПЗ

Вівторок, 6 грудня 2016, 18:55

Група компаній DCH Олександра Ярославського не братиме участь в конкурсі з приватизації ОПЗ.

Про це сказано в офіційній заяві групи компаній, пише liga.net.

У DCH нагадують, що група неодноразово підтверджувала свою зацікавленість в придбанні акцій ПАТ "Одеський припортовий завод". І в зв'язку з цим було прийнято рішення розглянути можливість участі в конкурсі з приватизації підприємства, призначеному Фондом держмайна на 14 грудня 2016 року.

"Після подачі заявки і підписання договору про конфіденційність з ФДМУ і ОПЗ DCH отримала доступ до даних про діяльність заводу, в тому числі звітів консультантів, які готували підприємство до приватизації. Спільно із залученими DCH аудиторами PwC був проведений юридичний і фінансовий аудит ПАТ "Одеський припортовий завод", - йдеться в заяві компанії.

Реклама:

У DCH стверджують, що в процесі аналітичної роботи була отримана додаткова інформація про фінансово-господарську діяльность підприємства, що не знайшла відображення в тексті, опублікованому в офіційному виданні ФДМУ.

"Зокрема, було виявлено, що реальна сума кредиторської заборгованості, становить не менше 85 млн дол., а в найбільш песимістичному варіанті може перевищувати 350 млн дол. А це фактично збільшує ціну придбання ОПЗ для потенційних покупців до 550 млн дол. і більше за ціну, за якою акції підприємства виставлені на продаж.

Крім того, щодо підприємства ініційований розгляд в АМКУ та виконавче провадження від 20 вересня 2016 року, інформація про яку міститься в публічному реєстрі Міністерства юстиції", - стверджують в DCH.

З огляду на вищевикладене, в DCH порахували, що "придбання акцій ОПЗ при його збитковій діяльності, значному обсягу кредиторської заборгованості та постійному її зростанні, неврегульованості  і невизначеності щодо цілого ряду життєво важливих питань діяльності підприємства створює для DCH високий ризик втрати інвестицій".

"У зв'язку з цим група DCH змушена відмовитися від участі в конкурсі з продажу пакета акцій даного підприємства на умовах, запропонованих ФДМУ. У той же час, DCH заявляє про свою зацікавленість в майбутньому в придбанні ОПЗ і готовність подальшої співпраці з цього питання", - йдеться в заяві групи компаній.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів схвалив умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ і стартову ціну цього пакету на рівні 5,16 млрд гривень.

Конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: