"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура взялася за Бахматюка через звернення НБУ

Понеділок, 12 грудня 2016, 10:12

Нацбанк підтримує відкриття прокуратурою м.Київ кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, щодо можливих неправомірних дій службових осіб  ПАТ "ВіЕйБі Банк", а також власника цього банку Олега Бахматюка.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

За даними прокуратури, проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню головного управління Нацполіції у місті Київ. 

"Кримінальне провадження було відкрито за зверненням Національного банку України. Національний банк підтримує такі дії прокуратури та висловлює сподівання, що кримінальні провадження  найближчим часом будуть відкриті й проти  інших керівників та власників  неплатоспроможних банків, які також порушили закон", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, у 2015 році було прийнято  закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб", який посилив  відповідальність топ-менеджерів та власників банку за доведення його до неплатоспроможності.

Зокрема, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам, то карається обмеженням волі на строк від 1до 5 років.

Нагадаємо, 12 травня прес-служба НБУ повідомила, що Печерський районний суд Києва задовольнив заяву Нацбанку та наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно, що належить Бахматюку.

Пізніше прес-служба бізнесмена повідомила, що розповсюджена інформація про накладення арешту на майно на суму 4 млрд гривень не відповідає дійсності.

27 вересня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію НБУ і залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва від 26 травня про скасування арешту майна Бахматюка, накладеного за позовом центробанку.

Як відомо, Бахматюк опосередковано володіє банками "ВіЕйБі Банк" та "КБ "Фінансова Ініціатива" через ТОВ "Інвест-Сервіс" та Quickcom Limited. 

Правління НБУ віднесло ПАТ "ВіЕйБі Банк" до категорії неплатоспроможних 20 листопада 2014 року, а ПАТ"КБ "Фінансова ініціатива" - 23 червня 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: