НБУ програв апеляцію на скасування арешту майна Бахматюка

Понеділок, 10 жовтня 2016, 18:31

Київський апеляційний суд відхилив апеляцію Національного банку і залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва від 26 травня про скасування арешту майна бізнесмена Олега Бахматюка, накладеного за позовом центробанку.

Згідно з єдиним державним реєстром судових рішень, відповідне визначення суд прийняв 27 вересня 2016 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі регулятора, Нацбанк має намір оскаржити рішення апеляційного суду в касаційному порядку.

Раніше повідомлялося, що НБУ подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про скасування арешту майна, накладеного 12 травня в рамках позову центробанку про стягнення заборгованості за наданим банку "Фінансова ініціатива", бенефіціаром якого є Бахматюк, стабілізаційним кредитом у розмірі 4 млрд гривень.

Реклама:

За інформацією НБУ, стабкредити на 4 млрд гривень були надані в 2014 році, як застава було прийнято майно і майнові права юридичних осіб, при цьому Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

НБУ в березні заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, що визнані неплатоспроможними, 11,462 млрд гривень.

Зокрема, згідно з його інформацією, фінансова порука Бахматюка стосовно Віейбі Банку становить 4,55 млрд гривень, банку "Фінансова ініціатива" - 4 млрд гривень.

Нацбанк 23 червня 2015 року зарахував банк "Фінансова ініціатива" до неплатоспроможних.

АТ "Комерційний банк "Фінансова ініціатива" був заснований у 2005 році. Його 100-відсотковим бенефіціаром на березень 2015 року через Quickcom Limited і ТОВ "Інвест-Сервіс" був Бахматюк, який також є найбільшим акціонером VAB Банку, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію якого НБУ прийняв 20 березня 2015 року.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд гривень) банк "Фінансова ініціатива" посідав 16-е місце серед 133 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: