OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 8 листопада 2016, 21:00

Арешт нерухомості в "Межигір'ї", зростання інфляції на 2,8%, падіння автовиробництва на 22%, 3 мільярди доларів інвестицій "Укргазвидобування" і де зберігають гроші депутати - головне за 8 листопада.

Текст дня про "Діамантбанк". Цього року банк Давида Жванії та Миколи Мартиненка неодноразово опинявся в епіцентрі скандалів. ЕП з'ясовувала, що відбувається з цією установою, та чи не буде вона наступним у списку "банкопаду".

Інфографіка дня про депутатські гроші в банках. Наприклад, чи знали ви, що Ігор Котвицький займає перше місце серед депутатів по депозитах? А чи знали ви, що народні обранці вважають за краще зберігати свої заощадження в доларах? Це, мабуть, точно знали. Більше депутатів і їхніх заощаджень - за цим посиланням.

***

Реклама:

Цифри дня: 3 мільярди доларів - саме стільки найбільша в країні газовидобувна компанія "Укргазвидобування" планує до 2020 року інвестувати у власне виробництво.

40-50 млрд грн на рік - саме на таку суму ПАТ "Укрзалізниця" щорічно дотує металургійну та вугільну галузі за рахунок більш дешевих перевезень.

9,4% становила інфляція з початку року. Ціни на споживчому ринку в жовтні 2016 року в порівнянні з попереднім місяцем зросли на 2,8%.

На 28,7% зросли ціни виробників промпродукції з початку року. Ціни виробників промислової продукції в жовтні 2016 року в порівнянні з попереднім місяцем зросли на 5,4%.

496 автотранспортних засобів було вироблено в жовтні 2016 року на українських заводах, що на 22,4% менше результату жовтня минулого року і в той же час на 20,7% більше показника вересня цього року.

***

У Росії хочуть заборонити грошові перекази в Україну. Депутат від "Єдиної Росії" Владислав Резник вніс до Держдуми законопроект, який дозволяє заборонити грошові перекази з території Росії в Україну, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем.

***

"Ощадбанк", який приймає до 50% всіх платежів ЖКГ, вводить комісію за оплату платіжок в своїх касах. Тариф становитиме 3 грн за один платіж.

***

Суд наклав арешт на все нерухоме майно, яке знаходиться на території колишньої резиденції екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" в Нових Петрівцях Київської області, повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в ГПУ. Більш докладної інформації по цій темі поки, на жаль, немає.

***

Рубрика "Що там у олігархів?". Лондонський суд зняв арешт з активів українських бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму 380 млн доларів в рамках позову "Татнафти" про постачання нафти на Кременчуцький НПЗ.

Завод Костянтина Григоришина Сумське НВО виграв тендер "Укртрансгазу" по реконструкції компресорної станції "Задніпровська" на 1,3 мільярда гривень.

***

І, наостанок, новина для тих, хто з самого дитинства мріяв полетіти з Києва в Любляни без пересадок: Україна і Словенія домовилися про відновлення прямого авіаційного сполучення між столицями двох країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!