Країни ОПЕК домовилися про скорочення видобутку нафти - джерело

Середа, 30 листопада 2016, 17:01

Країни ОПЕК досягли угоди про колективне скорочення видобутку на 1,2 млн барелів на добу, до 32,5 млн барелів на добу.

Про це повідомив делегат, який побажав залишитися анонімним, передає "Інтерфакс-Україна".

Зустріч ОПЕК ще триває, і міністри країн картелю поки що не виходили із зали засідання.

Рішення про скорочення видобутку ухвалюється вперше за 8 років. Попередні домовленості про зниження виробництва нафти до рівня 32,5-33 млн барелів на добу було прийнято наприкінці вересня в Досі.

Реклама:

Однак офіційно це рішення має бути оформлене на поточній зустрічі представників країн ОПЕК у Відні. Протягом останнього тижня країни ОПЕК вели активні переговори.

Як пише Bloomberg, після тривалих і напружених переговорів три провідних виробники ОПЕК - Саудівська Аравія, Ірак і Іран - подолали розбіжності про те, як саме розділити тягар першого з 2008 року скорочення видобутку.

Певне, Саудівська Аравія погодилася на збільшення видобутку Іраном приблизно до 3,9 млн барелів на добу, враховуючи особливу ситуацію в країні. Угода також, швидше за все, передбачає зниження видобутку приблизно на 600 тисяч барелів за добу в країнах, що не входять в ОПЕК.

Незважаючи на те, що офіційно ця інформація не підтверджена ціна на нафту сорту Brent подорожчала в Лондоні майже на 8% - до більш ніж 50 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!