Ціна нафти вперше за місяць піднялася вище 50 доларів

Середа, 30 листопада 2016, 12:11

Зростання світових нафтових цін напередодні саміту ОПЕК прискорилося після повідомлень про те, що члени нафтового картелю стали ближче до укладення угоди про скорочення видобутку нафти.

Про це пише РБК.

На тлі оптимістичних заяв глав нафтових відомств Ірану і Саудівської Аравії вартість бареля Brent на біржі ICE менш ніж за годину злетіла майже на 6%, досягнувши на максимумі позначки 50,15 дол.

Вище 50 дол. вартість бареля Brent піднялася вперше з 28 жовтня 2016 року.

Реклама:

Нагадаємо, у Відні 30 листопада відбудеться офіційна зустріч ОПЕК, на якій організація може остаточно вирішити питання про обмеження свого рівня видобутку нафти.

В кінці вересня картель на неформальній зустрічі в Алжирі погодив обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, але за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

При цьому невизначеність, що склалася навколо того, чи зможуть країни ОПЕК досягти підсумкової угоди, зберігається.

У вівторок ЗМІ повідомили, що Іран планує "заморозити" видобуток на початку 2017 року, після того як поверне собі частку на ринку.

У той же час міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що його країна не готова йти на скорочення виробництва, пише агентство Рейтер.

На думку Зангане, в першу чергу, знизити обсяг виробництва нафти повинні країни, що збільшили його, поки Іран знаходився під міжнародними санкціями.

Зокрема, у вівторок Іран в листі ОПЕК заявив, що хоче, щоб Саудівська Аравія знизила свій рівень видобутку нафти на 1 мільйон барелів на день, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела, знайомі зі змістом листа.

Це набагато більше, ніж пропонує Ер-Ріяд, відзначили співрозмовники агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: