"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:37

Боротьба за Pay Pal, інвестиції в УЗ та сподівання на транш від МВФ – головне за 28 листопада.

Підготували для вас відразу три відмінних тексти:

Перший про Pay Pal. Точніше про те, як зсередини виглядають спроби ініціативної групи по інтеграції Pay Pal в Україні впровадити найпопулярнішу міжнародну платіжну систему. Якщо коротко, то поки не дуже успішно. І опирається цьому в першу чергу НБУ.

Другий, про електромобілі. Світові автогіганти раптово прискорили плани по виробництву електромобілів. Тому ми підготували огляд досягнень і планів найбільших в світі автомобільних брендів з випуску електрокарів.

Реклама:

У третьому коротко і зрозуміло пояснили, як платити за комунальні послуги в розстрочку.

***

Тематична підбірка новин про фінанси:

У НБУ ще сподіваються, що МВФ виділить транш до кінця року.

"Головною відправною точкою буде прийняття збалансованого нашого бюджету з тим дефіцитом, що схвалений МВФ, і якщо цей бюджет буде прийнятий на початку грудня, то в нас є всі шанси до кінця року отримати ще один транш", - сказала голова НБУ Валерія Гонтарева.

Міжнародні резерви України на кінець листопада 2016 року становили 15,2 млрд доларів, тоді як на кінець жовтня вони становили 15,5 млрд доларів.

За словами глави НБУ, нинішній прогноз валютних резервів - 17,5 млрд доларів на кінець року - буде переглянутий, так як Україна до кінця року не отримає четвертий транш за програмою EFF Міжнародного валютного фонду 1,3 млрд доларів.

"На планований раніше рівень не вдасться вийти, поки ситуація не критична, але в наступному році вона може стати загрозою для фінстабільності", - підкреслила Гонтарева.

І про інвестиції в УЗ. Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) прийняв рішення виділити "Укрзалізниці" 150 млн євро на модернізацію залізниць. Проект буде фінансувати модернізацію близько 250 км залізниць в південних регіонах України. Фінансування ЕІБа становить 150 млн євро, тоді як загальна вартість проекту - 314 млн євро.

***

Закінчимо ми рубрикою "А у нас в квартирі газ":

Україна вже використала майже мільярд кубів газу зі сховищ.

З початку опалювального сезону, який стартував 13 жовтня, і до 26 листопада Україна знизила запаси природного газу у своїх підземних сховищах на 996,36 млн кубометрів (на 6,8%) - до 13 млрд 735,67 млн куб. 

Французька Engie зберігатиме газ в Україні.

Підписання даних рамкових угод дозволить Engie самостійно постачати блакитне паливо в Україну з можливістю подальших прямих продажів українським трейдерам та споживачам.

Україна хоче постачати газ з Хорватії через LNG-термінал.

"Є дуже цікавий проект щодо постачання газу з Хорватії через LNG-термінал. Хорватія – Угорщина – до України – це зміцнить нашу енергонезалежність", - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!