"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НБУ ще сподіваються, що МВФ виділить транш до кінця року

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:02

Національний банк допускає, що Україна може отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду до кінця 2016 року у разі, якщо державний бюджет буде прийнятий Верховною Радою на початку грудня.

Про це голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила в ефірі одного з телеканалів.

"Головною відправною точкою буде прийняття збалансованого нашого бюджету з тим дефіцитом, що схвалений МВФ, і якщо цей бюджет буде прийнятий на початку грудня, то в нас є всі шанси до кінця року отримати ще один транш", - сказала вона.

Зі слів голови НБУ, базовий прогноз полягає в досягненні резервів до 17,5 млрд доларів на кінець року в разі одержання траншу МВФ.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 3 по 17 листопада.

За результатами роботи місії МВФ закликав владу прийняти погоджений із програмою співробітництва держбюджет на 2017 рік.

Також місія повідомила, що українській владі потрібно більше часу для виконання поточного етапу програми співробітництва.

У вересні МВФ схвалив надання Україні траншу на 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель строком на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Раніше Національний банк очікував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця поточного року.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!