Україна почала перші поставки вуглеводнів з Ірану

Четвер, 24 листопада 2016, 12:42

У жовтні ПАТ "Укртатнафта" поставила перші 13 тисяч тонн газового конденсату з Ірану в порт Одеса.

Про це OilNews повідомили в "Консалтинговій групі "А-95".

В "А-95" відзначили, що відправником ресурсу виступила компанія National Iranian Oil Company (NIOC), а самі поставки здійснювалися в другій половині жовтня.

Середня митна вартість газового конденсату становила близько 427 доларів за тонну або 11 тисяч гривень за тонну.

Реклама:

При цьому, в жовтні залізничним сполученням ПАO "ОдессаНафтопродукт" було відправлено "Укртатнафті" близько 10 тисяч тонн газового конденсату.

Як повідомлялося, в минулому році "Укртатнафта" почала доставку танкерами Казахстанської нафти сорту CPC, яку закупила у європейських компаній. Перший танкер, що перевозить 84 тисяч тонн нафти, прибув до Одеси на початку вересня 2015 року.

Нагадаємо, що ПАТ "Укртранснафта" і "Укртатнафта" підписала протокол про наміри прокачати в найближчі три роки 4 млн тонн Азербайджанської нафти на завод.

Згідно з документом, "Укртранснафта" висловлює готовність постачати близько 1,3 млрд тонн Азербайджанської нафти в рік протягом найближчій трьох років.

ПАТ "Укртатнафта" - найбільший в Україні нафтопереробний завод проектною потужністю 18,6 млн т. У жовтні 2007 року оперативний контроль над "Укртатнафтою" встановила група "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: