"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева: Тимошенко маніпулює цифрами та бреше

Четвер, 24 листопада 2016, 12:05

Голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що регулятор перебуває під спланованою політичною акцією, яка покликана розхитати фінансову стабільність.

Про це Гонтарева заявила на брифінгу у четвер.

"Національний банк пом’якшує монетарну політику, але ми це робимо поступово для того, щоб не зашкодити хиткій макроекономічній стабільності в нашій державі. Але я хочу наголосити на тому, як багато викликів нас чекає у цьому та наступному році. Перш за все - це шалений політичний тиск", - сказала голова НБУ.

"Майже 2 місяці Національний банк перебуває під спланованою політичною акцією, ви можете побачити цю сплановану політичну акцію зараз під нашими вікнами. Їх мета - перевибори будь-якою ціною, вони розхитують нашу фінансову стабільність, вони маніпулюють цифрами та брешуть", - зазначила Гонтарева.

Реклама:

Голова НБУ заявила, що Юлія Тимошенко у середу "доповідаючи на прес-конференції знову надавала фіктивні цифри, які не можуть бути пов’язані з дійсністю".

"Ми вважаємо, що це вже переходить будь-яку межу і сподіваємось, що ці політики будуть відповідати перед законом за всі свої шахрайські дії та за розкачування нашої хиткої макроекономічної стабільності", - наголосила вона.

"Ці політики дають нездійснені заяви, вони роблять заяви, які можуть тільки підривати фінансову стабільність і вони мають за це відповідати перед законом", - підсумувала Гонтарева.

Раніше голова НБУ заявила, що Україна стоїть перед загрозою залишитися без підтримки міжнародних організацій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!