"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 21 листопада 2016, 19:37

Чим незадоволений МВФ, Росія хоче від "Антонова" 72 мільйони гривень і приватизація "Ощадбанку" - головні новини 21 листопада.

У нас вийшов важливий текст про те, чим незадоволений МВФ, нещодавно закінчивший роботу в Україні. Якщо коротко - спочатку збалансований бюджет, виконання пунктів програми і конкретні кроки в боротьбі з корупцією. Потім - транш.

Там же, невелике інтерв'ю з Міністром фінансів Олександром Данилюком.

Так, він заявив, що в даний момент гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

Реклама:

"Транші МВФ йдуть не в бюджет, а в резерви НБУ. Наступний - не виняток. Навіть якщо ми не отримаємо його цього року, у нас не буде необхідності шукати гроші для його заміщення, як, наприклад, у випадку з неотриманням макрофінансової допомоги від ЄС або недоотримання доходів від приватизації", - заявив він.

***

У Кличка не знайшли помилки у платіжках "Київенерго". Перерахунку не буде

"За дорученням мера, ми комісійно розібрали це питання із залученням фахівців НКРЕКП і Мінрегіону. Висновок такий, що" Київенерго "у нарахуванні використовувало методику, затверджену постановою №1037 згідно з вимогами чинного законодавства. Порушень ми там не знайшли... Підстав для перерахунку в цій категорії (у будинках, де немає будинкових лічильників тепла і рахунки формуються розрахунковим методом) немає", - сказав заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко 16 листопада заявив про припинення розсилки рахунків за опалення по Києву через закладені в них неправильні тарифи.

***

Суд РФ вимагає від "Антонова" 72,2 мільйона грн неустойки.

Арбітражний суд Москви 18 листопада вирішив стягнути з українського державного підприємства "Антонов" на користь Міноборони РФ 180,3 млн руб (72,2 млн грн) неустойки за невиконання договору з будівництва літака Ан-70.

Хто не пам’ятає, Україна в червні 2014 року запровадила заборону на військово-технічне співробітництво (ВТС) з РФ, включаючи поставки продукції подвійного призначення.

Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року.

***

І трохи новин про банки.

Про "Михайлівський" та "Платинум Банк":

"Платинум Банк" заперечує інформацію про те, що він брав участь в угоді з придбання банку "Михайлівський" напередодні його визнання неплатоспроможним.

 Раніше власник банку "Михайлівський" Віктор Поліщук заявив, що 19 травня офіційно продав банк Кауфману за 200 млн гривень.

Про "Михайлівський" і Фонд гарантування вкладів:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почне виплати за спірним вкладами в банку "Михайлівський" протягом 20 днів.

"Ухвалення закону дає нам можливість індивідуально, пропрацювавши кожну заяву, що надійшла від клієнтів банку "Михайлівський", повернути їм кошти в межах гарантованої суми 200 тис грн", - повідомив директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.

Про "Ощадбанк", ЄБРР і приватизацію:

Кабмін, ЄБРР і "Ощадбанк" планують в найближчі тижні підписати Меморандум порозуміння між урядом України, "Ощадбанком" і ЄБРР щодо підтримки реформи банку і його підготовки до приватизації.

У тексті проекту меморандуму зазначено, що "ЄБРР розгляне в майбутньому покупку міноритарного пакету акцій банку шляхом входження в капітал через купівлю акцій додаткової емісії в рамках процесу попередньої приватизації".

Йдеться про продаж за участю "шанованих незалежних інвестиційних радників" на конкурсі до середини 2018 року "мінімум 20% акцій "Ощадбанку" шановному сторонньому інвесторові". Радників для подальшої приватизації знайдуть до кінця 2020 року, а продадуть банк - до 2022 року.

При цьому ЄБРР перебирає зобов'язання по покупці частки: установа лише обіцяє в 2018 році оцінити прогрес в підготовці до приватизації і "розглянути питання покупки міноритарного пакета акцій".

Це станеться, тільки якщо "Ощадбанк" досягне попередньо узгоджених цільових показників і тільки "за наявності чітких письмових зобов'язань уряду повністю приватизувати "Ощадбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!