OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 20 листопада 2016, 20:09

Банк "Михайлівський", прогнози Порошенко, і підвищення кредитних рейтингів Києва і Харкова - головне за 20 і 21 листопада.

Почнемо з новин про банк "Михайлівський".

У суботу, 19 листопада, набув чинності закон, який передбачає відшкодування коштів вкладникам банку "Михайлівський".

Хто не пам’ятає, законом пропонується прирівняти до вкладу кошти, залучені від населення в якості позики або вкладу до небанківської фінансової установи через повірений за відповідним договором банк.

Реклама:

Гарантуватися до відшкодування будуть кошти в тому випадку, якщо на день набрання чинності цього закону повірений банк був визнаний неплатоспроможним.

Крім того, законом також передбачається доручити Фонду гарантування ретельно вивчити документи по кожній фізособі, яка прирівняна до вкладника, і не пізніше 20 робочих днів з дня набрання чинності цього закону почати виплату відшкодування коштів.

Тим часом, бізнесмен Віктор Поліщук звинувачує заступника голови Національного банку Катерину Рожкову в тиску на менеджмент банку "Михайлівський" з вимогою продати банк бізнесмену Борису Кауфману.

***

Fitch підвищив кредитні рейтинги Києва й Харкова

Перегляд рейтингів муніципалітетів викликаний підвищенням країнового рейтингу України й відображає очікування Fitch щодо стабілізації економіки країни, поступового підвищення ВВП і ослаблення інфляції.

Так рейтинг дефолту Києва в іноземній валюті підвищений з СС до В-, Харкова - з СС до В- зі "стабільним" прогнозом.

Довгостроковий рейтинг Харкова в національній валюті залишений на оцінці A+(ukr), прогноз щодо нього поліпшений до стабільного, Києва - підвищений до BBB(ukr) з BB+(ukr).

***

Порошенко прогнозує ратифікацію Угоди про асоціацію та ЗВТ

"Мої переговори з лідерами інституцій та держав-членів Європейського Союзу також дають підстави прогнозувати, що буде знайдено взаємоприйнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами, - і ратифікацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі буде завершено", - сказав Порошенко

Він також підкреслив, що Україна реалізувала 144 пункти Плану дій з візової лібералізації, "здійснивши при цьому низку надзвичайно важливих для нас самих реформ".

***

Транзит для "Газпрому" може подорожчати на 4 мільярди доларів на рік

Російському "Газпрому" доведеться платити за транзит газу через територію України на 4 млрд доларів на рік більше, у разі якщо Стокгольмський арбітраж прийме рішення на користь НАК "Нафтогаз України".

***

На відновлення Донбасу потрібно понад 20 мільярдів доларів

"На відновлення інфраструктури Донецька область влітку отримала 2,5 млрд грн, гроші тільки почали використовувати, і їх кінцева реалізація відбудеться тільки навесні 2017 р. Від Регіонального фонду розвитку ми отримали 300 млн, які використовуємо на ремонт мостів, доріг, на будівництво лікарні і т. д. ", - говорить Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!