Італійці не можуть впоратися з українськими дорогами: втратили другий контракт

П'ятниця, 11 листопада 2016, 17:02

ДП "Укрдорінвест" розірвав контракт з італійською компанією - підрядником "Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А." через велику кількість дефектів та серйозні помилки, допущені при ремонті траси М-03 на ділянці Київ - Полтава.

Про це "Укрінформу" повідомила директор ДП "Укрдорінвест" Олена Криворучко.

"Говорять, що іноземні підрядники апріорі працюють добре. Однак у нас є конкретний приклад, який показує, що кожне правило має виняток", - зазначила Криворучко, уточнивши, що йдеться про італійську компанію "Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А.", яка була залучена у якості підрядника до ремонту зазначеної траси на ділянці Київ-Полтава.

"Мова йде про колосальні кошти, і, при цьому, підрядник недобросовісно ставився до виконання робіт. Незважаючи на неодноразові продовження даного контракту, в серпні 2016 роки нами виявлені настільки величезні порушення, що контракт довелося розірвати", - повідомила вона.

Реклама:

За словами глави ДП "Укрдорінвест", сукупно за двома контрактами італійській компанії мало бути сплачено 1667 млн гривень.

Водночас, Криворучко наголосила, що вартість виявлених дефектів буде вирахувана з цієї суми.

"Нами було виявлено велику кількість дефектів, і тепер їх необхідно відняти від фінальної суми, що підлягає оплаті колишньому підряднику - компанії "Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А.", - зазначила Криворучко.

Нагадаємо, "Укравтодор" 23 серпня розірвав контракт з "Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А." на проведення капітального ремонту та реконструкцію автомобільної дороги Київ - Харків - Довжанський на ділянці Лубни - Полтава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!