"Укравтодор" розірвав контракт з італійцями на ремонт траси Київ - Харків

Вівторок, 23 серпня 2016, 17:25

Державне агентство автомобільних доріг України, 23 серпня, розірвало контракт з італійською компанією "Todini Costruzioni Generali S. p.A" на проведення капітального ремонту та реконструкцію автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці Лубни - Полтава.

Про це з посиланням на повідомлення агентства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням агентства, компанія Todini фактично не виконувала роботи на об'єкті понад 9 місяців і намагалася стягнути з "Укравтодору" фінансові відшкодування "за абсолютно безпідставними вимогами".

"Мабуть, ні для кого не секрет, що на дорозі М-03 були проблеми. Ми до останнього шукали компроміс, щоб вирішити цю ситуацію і продовжити ремонтні роботи спільно з Todini. На жаль, майже півроку переговорів не дали бажаного результату. Отже, сьогодні ми констатуємо факт про розірвання контракту", - цитує прес-служба в. о. голови "Укравтодору" Євгена Бараха.

Реклама:

За його словами, дії цієї компанії призвели до зриву запланованого терміну реалізації проекту. При цьому, враховуючи припинення контракту, "Укравтодор" прийняв рішення найближчим часом провести експертну оцінку вже виконаних робіт і оголосити новий тендер на завершення ремонту та реконструкції автомобільної дороги Київ - Харків - Довжанський на ділянці Лубни - Полтава.

В агентстві нагадали, що контракт з компанією Todini Costruzioni Generali S. p.A був укладений в січні 2013 року в рамках спільного з Світовим банком проекту. Згідно з контрактом, роботи повинні були завершитися у вересні 2014 року.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів розраховує в поточному році направити близько 18-19 млрд грн на ремонт і будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення.

В цілому в поточному році уряд планував відремонтувати та побудувати 1700 км доріг, що становить близько 10% протяжності всіх автомобільних трас нашої країни.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж в 60 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: