"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кауфман запевняє, що не купував банк "Михайлівський"

Вівторок, 1 листопада 2016, 19:30

Український бізнесмен Борис Кауфман категорично спростовує будь-яке відношення до банку "Михайлівський".

Про це бізнесмен заявив Forbes Україна.

"Офіційно заявляю, що я не здійснював операцію щодо покупки банку "Михайлівський". Відповідно до українського законодавства придбання будь-якого комерційного банку країни не може пройти без узгодження НБУ. Ні я, ні мої представники не висловлювали намірів і не подавали документи регулятору з метою покупки банку "Михайлівський", - зазначив Кауфман.

Крім того, він попросив представників ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію, яка може стати джерелом маніпуляції громадською думкою в рамках проблем банку "Михайлівський", до яких, за його словами, бізнесмен не має ніякого відношення.

Реклама:

Раніше, бізнесмен Віктор Поліщук заявив, що напередодні введення в банк "Михайлівський" тимчасової адміністрації він його продав Борису Кауфману.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власникамережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Нагадаємо, 27 жовтня у заступниці Гонтаревої провели обшук у справі банку"Михайлівський".

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: