НБУ: близько 30% карт вже мають чіпи

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 19:48

Кількість карт з практично невразливим рівнем захисту досягає в нашій країні майже 30 відсотків.

Про це заявив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, Сергій Шацький, передає прес-служба Національної програми сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків SАFЕ CARD.

Як зазначається, чіповані карти все ще залишаються одними з найбезпечніших (лідерами в цьому сенсі вважаються безконтактні карти), набагато перевершуючи карти з магнітною смугою.

По суті, інформацію з магнітної смуги не так складно скопіювати, щоб потім використовувати для підробки іншої карти. Правда, без знання інших карткових реквізитів і PIN-коду скористатися картою буде складно.

Реклама:

Підробити ж карту з чіпом практично нереально, коментує Шацький. За його словами, в світі не зафіксовано жодного успішного випадку перехоплення і подальшої фальсифікації даних з чіпу.

Таким чином, світові центробанки рекомендують переходити на більш безпечні безготівкові розрахунки за допомогою чіпованих карт.

Як відомо, за підсумками другого кварталу 2016 року частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із платіжними картками в Україні зросла до 34,9% порівняно з 34,7% у першому кварталі цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!