"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зростає популярність безготівкових розрахунків

Четвер, 18 серпня 2016, 13:05

За підсумками другого кварталу 2016 року частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із платіжними картками в Україні продовжила зростати.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

Як наголошується, цей показник збільшився до 34,9% порівняно з 34,7% у першому кварталі цього року.

"Найпопулярнішими серед безготівкових операцій з платіжними картками у другому кварталі 2016 року були перекази з картки на картку - 50,17%. На розрахунки в роздрібній торговельно-сервісній мережі припадало 35,97% усіх безготівкових операцій", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, частка операцій з оплати товарів і послуг із використанням мережі Інтернет становила 11,03%, а з використанням банкоматів та терміналів самообслуговування - 2,83%.

На українському платіжному ринку частки платіжних систем за обсягами видаткових операцій із використанням платіжних карток розподілилися таким чином: 61,3% - MasterCard; 38,1% - Vіsa; 0,6% - інші платіжні системи.

"За підсумками другого кварталу 2016 року в Україні нараховувалося 41,3 млн держателів платіжних карток,  в обігу перебувало 57,5 млн платіжних карток, з яких 30,9 млн є активними (53,7%). Разом з тим кількість активних платіжних карток зросла на 166 тисяч порівняно з першим кварталом цього року", - повідомляє НБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!