Прем'єр назвав умови для скасування мораторію на продаж земель

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 14:58

Продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення є цілком припустимим рішенням в умовах, коли не розроблено законодавство про функціонування ринку землі в країні.

Про це сказав журналістам прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час поїздки на підприємства Київської області, пише УНІАН.

Голова уряду підкреслив, що у цілому пошук моделі функціонування ринку землі необхідний.

І таку модель, впевнений прем'єр, можна знайти у консолідації зусиль і інтересів влади, власників землі і експертів.

Реклама:

Гройсман підкреслив, що протистоянь і політичного піару на темі землі бути не може.

"Мораторій в Україні діє доти, поки не прийнято закон про обіг ринку землі. Але я впевнений і в тому, що Верховна Рада зробила свій крок, який абсолютно нормальний, тому що ми розуміємо, що на цьому (питанні земельної реформи - УНІАН) хтось хотів робити багато піару. А це неприпустимо. Потрібно створити умови, провести консультації і визначитися, яку модель ринку земель потрібно запровадити, але шляхом консенсусу, а не протистояння", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла в цілому законопроект щодо продовження мораторіяна продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що ринок землі слід почати з можливості продажу права її оренди.

Кутовий підкреслив, що прийняття закону не означає насправді продажу землі.

Нагадаємо, вимога про прийняття закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" міститься в меморандумі, який Україна напередодні підписала з МВФ.

У листопаді 2015 року Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!