"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін отримав 100% акцій "Нафтогазу" від Мінекономіки

Четвер, 6 жовтня 2016, 12:52

Кабінет міністрів отримав 100% акцій Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Про це йдеться в повідомленні "Нафтогазу" від 5 жовтня в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає УНІАН.

"Пакет акцій... Мінекономрозвитку, який становив 160 450 481 штук простих іменних акцій (100% статутного капіталу компанії) зменшився до 0 штук. Пакет акцій Кабінету міністрів, який становив 0 штук, збільшився до 160 450 481 штук, що становить 100% статутного капіталу компанії", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, МЕРТ, не повідомивши керівництво "Нафтогазу" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом", тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу".

Реклама:

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Пізніше, МЕРТ скасувало внесені минулого тижня зміни до статуту НАК "Нафтогаз України", якими воно перебрало на себе функції з управління ПАТ "Укртрансгаз".

22 вересня Кабінет міністрів забрав у своє управління НАК "Нафтогаз України" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!