"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Члени Кабміну зберігають близько 7 мільйонів доларів готівкою - ЗМІ

Понеділок, 31 жовтня 2016, 19:47

Тільки в деклараціях 24 членів українського Кабінету міністрів зазначено близько 7 млн доларів готівкою.

Про це йдеться в підрахунках Reuters.

"Система електронного декларування покликана стати так званим "шоу доброї волі", в якому чиновники готові показати громадськості свій фінансовий стан, щоб у разі брехні бути залученими до відповідальності і відійти нарешті від культури, яка негласно дозволила їм накопичити багатство через кумівство і хабарництво", - йдеться в повідомленні.

Проте, відзначає видання, реакція громадськості на екстравагантний спосіб життя, який випливає з оприлюднених декларацій чиновників, "була тривожною", пише liga.net.

Реклама:

"Ми не очікували такого поширеного явища серед державних чиновників. Я не можу собі уявити європейського політика, який вкладає гроші в винну колекцію, де одна пляшка коштує більше 10 тисяч доларів" - цитує видання главу ЦПК Віталія Шабуніна.

"Останні події, швидше за все, тільки підвищать суспільне невдоволення керівництвом країни, викликане відсутністю прогресу реформ", - йдеться в матеріалі.

Як відомо, готівкою у прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана є 2 млн 280 тисяч гривень, 870 тисяч доларів і 460 тисяч євро.

Нагадаємо, раніше в НАБУ повідомили, що першими повну перевірку пройдуть е-декларації народних депутатів, суддів, прокурорів.

Читайте також: Легенди декларацій. Хто приголомшив Україну своїми статками

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: