МВФ змінив прогноз рівня інфляції в Україні

Понеділок, 3 жовтня 2016, 19:03

Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1,5%, але при цьому поліпшив прогноз інфляції до 13% з 15,1%.

Про це йдеться у звіті Фонду, передає УНІАН.

"Реальний ВВП країни зросте за підсумками року на 1,5%. Економічна активність буде супроводжуватися ослабленням фінансового тиску, зростанням внутрішнього попиту, а також впевненістю інвесторів і зростанням доходів", - йдеться у звіті.

"Разом з тим, вплив зовнішніх факторів буде достатнім для того, щоб похитнути тенденцію до зростання, і тому країна багато в чому буде залежати від глибини внутрішнього попиту", - повідомляє МВФ.

Реклама:

За розрахунками МВФ, інфляція становитиме близько 13% до кінця 2016 року.

"Інфляція прогнозується на рівні близько 13% до кінця року і причиною стане переважно зростання тарифів", - йдеться у звіті.

У Фонді відзначають, що перелом тенденції від занепаду економіки до її зростання - це ключове досягнення України.

"У цьому зв'язку необхідно продовжити подальше зміцнення системи державних фінансів, оздоровлення банківської системи, провести пенсійну реформу, удосконалити податкове адміністрування, поліпшити діловий клімат, - йдеться у звіті. - Політична повістка дня амбітна, але її необхідно виконати вчасно". 

Як повідомлялося, Світовий банк покращив прогноз росту інфляції в Україні з 15% до 13% в 2016 році.

Голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що інфляція в Україні буде прогнозованою і складе 12% на кінець цього року та 8% на кінець наступного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!