Голова НБУ підтвердила прогноз інфляції в 2016 році на рівні 12%

Четвер, 29 вересня 2016, 11:33

Інфляція в Україні буде прогнозованою і складе 12% на кінець цього року та 8% на кінець наступного.

Про це під час відкриття Ukrainian Financial Forum, організованого групою ICU, повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева.

"Підвищення тарифів на комунальні послуги призведе до певного пришвидшення інфляції в останні місяці цього року. Але інфляція буде залишатися в прогнозованих межах. А саме - 12% на кінець цього року та 8% на кінець наступного", - сказала Гонтарева.

Вона підкреслила, що Нацбанк зможе виконати встановлені інфляційні цілі, адже на ринок очікує кілька позитивних факторів.

Реклама:

"Ціни на сталь і залізну руду, хоча й відкорегувалися восени, залишаються вищими, ніж на початку року. Це забезпечить збільшення надходжень експортної виручки. А гарний новий урожай вже поступово компенсує нещодавнє зниження цін на зернові, - сказала Гонтарева. - Позитивним також є той факт, що ми продовжуємо співпрацю з МВФ".

За словами голови НБУ, всупереч стереотипам про традиційну осінню девальвацію гривні, цього року ситуація значно відрізняється від попередніх років.

"Зазвичай восени "Нафтогаз" купував валюту для оплати газу. Але цього разу він придбав валюту заздалегідь. Відповідно, "Нафтогаз" цієї осені не буде створювати додаткового попиту на валюту", - сказала Гонтарева.

Раніше Гонтарева зазначила, що у разі необхідності НБУ буде проводити валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!