Ярославський купить пакет акцій ХТЗ, від яких відмовився інвестор

Неділя, 16 жовтня 2016, 10:21

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський придбає пакет акцій ПАТ "Харківський тракторний завод", від ідеї придбання якого в нинішніх політико-економічних умовах відмовився австрійський інвестор Зігфрід Вольф.

Про це повідомили в DCH, пишуть "Українські новини".

"Група DCH Ярославського, офіційно повідомляє про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) у розмірі 29% статутного фонду. Мова йде про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання цього пакета є конфіденційними", - сказано в повідомленні.

Як відомо, нещодаввно Ярославський побіцяв вкласти в ХТЗ до 500 мільйонів доларів.

Реклама:

Нагадаємо, що напередодні австрійські видання опублікували заяву самого Зігфріда Вольфа, який інвестував капітал в ХТЗ раніше Ярославського і запросив того стати співакціонером.

Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

ХТЗ, заснований в 1930 році, в даний час випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві.

За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ 2015 року скоротився в 10 разів (2014 року цей показник склав 445 млн грн).

Співвласник DCH Олександр Ярославський був основним акціонером ХТЗ до 2007 року, коли завод придбала група ГАЗ російського мільярдера Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: