Ярославський обіцяє вкласти в ХТЗ до 500 мільйонів доларів

Неділя, 25 вересня 2016, 11:25

Власник контрольного пакета ПАТ "Харківський тракторний завод", президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що готовий вкласти у виробництво сільськогосподарської та військової техніки на підприємстві від 300 до 500 млн доларів.

Про це він розповів в ході форуму, повідомляє KHARKIV Today.

"Крім продукції для сільського господарства, ХТЗ свого часу випускав військову техніку, і я готовий фінансувати виробництво військової техніки, причому весь інженерний потенціал у нас є. У нас є все", - заявив Ярославський.

Разом з тим він уточнив, що відновити роботу підприємства як і раніше заважає політична складова.

Реклама:

"Залишилося нам тільки одне питаннячко маленьке вирішити. Прибрати всі претензії і питання, які є. Думаю, ці питання можуть бути вирішені. І запустити виробництво", - сказав Ярославський.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що проблема підприємства обговорювалася кілька днів тому за участю президента і він сподівається на її швидке рішення

Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

ХТЗ, заснований в 1930 році, в даний час випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві.

За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ 2015 року скоротився в 10 разів (2014 року цей показник склав 445 млн грн).

Співвласник DCH Олександр Ярославський був основним акціонером ХТЗ до 2007 року, коли завод придбала група ГАЗ російського мільярдера Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: