Гроші від МВФ надійдуть в Україну 16 вересня - голова НБУ

Четвер, 15 вересня 2016, 14:40

Національний банк України очікує надходження еквівалента 1 млрд доларів валютних коштів третього траншу кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF в п'ятницю 16 вересня.

Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева на прес-конференції в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже є таке повідомлення від МВФ, що завтра ми отримаємо цей 1 млрд доларів: частина в СПЗ, частина в інших валютах, так як 1 млрд доларів - це еквівалент", - сказала вона.

За її словами, місія Міжнародного валютного фонду по третьому перегляду програми EFF очікується в Києві найближчим часом.

Реклама:

"Сподіваємося, що вони приїдуть до нас дуже скоро", - сказала Гонтарева.

При цьому Гонтарева підтвердила, що черговий транш, отримання якого від МВФ планується до кінця поточного року, очікується в розмірі 1,3 млрд доларів.

Серед важливих умов, які необхідно виконати Україні для успішного перегляду програми, глава НБУ зазначила збалансований бюджет на 2017 рік, продовження капіталізації банківського сектора, передачу частини повноважень від Нацкомфінпослуг до Нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадаємо, третій транш Міжнародного валютного фонду буде спрямовано на збільшення міжнародних резервів Національного банку.

Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про продовження програми співробітництва з Україною та надання додаткових обсягів фінансової допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: