МВФ видав Україні черговий транш

Четвер, 15 вересня 2016, 00:31

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила позитивне рішення про продовження програми співпраці з Україною та виділення фінансової допомоги.

Про це йдеться у повідомленні президента Петра Порошенка в мікроблозі Twitter.

"Щойно Рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення про продовження програми співробітництва з Україною та виділення фінансової допомоги", - йдеться у повідомленні.

"Рішення Фонду відкриває шлях до виділення фіндопомоги з боку США в обсязі мільярд доларів і Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Також, за його словами, воно відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку.

У повідомленні наголошується, що все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання.

"На рівні Бюджету 2017 року, проект якого буде презентовано днями, ми зможемо зробити перші кроки з підвищення соціальних стандартів", - повідомив Порошенко.

"Але глобально в цій історії йдеться не про гроші. Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни і країна рухається в правильному напрямку", - написав він.

"І, як не парадоксально, резолюція Фонду - це також сигнал агресору, який намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ. Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції", - йдеться у повідомленні.

Розмір траншу, за попередніми оцінками, становитиме близько 1 млрд дол.

Як повідомлялося, у Національному банку України розраховують, що кошти третього кредитного траншу від МВФ будуть повністю спрямовані в державні резерви.

Разом з тим, у НБУ вважають, що третій транш буде не єдиним цього року, і у разі успішної співпраці з Фондом ближче до грудня Україна зможе отримати ще один транш розміром близько 1,3 млрд доларів.

Нагадаємо, напередодні міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Москва буде голосувати проти виділення Києву чергового траншу кредиту EFF.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: