Бескидський тунель будується з випередженням графіка – УЗ

Неділя, 11 вересня 2016, 14:38

Бескидський тунель будується з випередженням графіка – будівельники пройшли понад 1,4 тисяч м нижнього уступу.

Про це йдеться у прес-релізі "Укрзалізниці".

"Тривають роботи зі спорудження нижнього уступу нового двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах. Станом на 9 вересня будівельники пройшли 1414 метрів. Цей показник значно випереджає графік проходження нижньої частини, середня швидкість проходження - 6,5-7 метрів за добу", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, будівництво нового Бескидського тунелю – один із пріоритетів залізничної галузі. Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту дасть можливість збільшити пропускну здатність п’ятого європейського транспортного коридору (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна).

Реклама:

Нагадаємо, що роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року та планується закінчити в ІI кварталі 2018 року. Перший етап будівництва тунелю - проходку верхнього уступу було завершено в січні 2016 року.

Спорудження двоколійного Бескидського тунелю триває на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид - Скотарське.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60 % транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!