Порошенко пообіцяв повернути гроші вкладникам банку "Михайлівський"

Вівторок, 23 серпня 2016, 10:16

Президент Петро Порошенко пообіцяв вкладникам банку "Михайлівський", що глава цієї фінансово-кредитної установи буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені і використані для виплат вкладникам.

Про це заявив президент після церемонії підняття Державного прапора у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Глава банку заарештований, буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені, вилучені, використані для виплати вам", - сказав президент.

Порошенко зазначив, що держава не отримала від даного банку кошти за страхування вкладів.

Реклама:

Він додав, що всі, у кого в договорах про депозити був пункт про страхування вкладів у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, отримають свої кошти, решта грошей, які будуть знайдені, будуть використані для компенсації тим, у кого в договорах немає даного пункту.

"Ми сьогодні відстежили перерахування, кваліфікували це як шахрайство, злочин, крадіжку у людей. У нас сьогодні є одне джерело - знайти вкрадені кошти і повернути їх вам", - сказав він. Порошенко підкреслив, що взяв це питання під особистий контроль.

"Я звернувся до уряду, щоб була організована робоча група, в рамках якої ви були б поінформовані про все, що відбувається", - підкреслив президент.

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

Раніше вкладники банку "Михайлівський" пікетували будівлю, де розміщено Фонд гарантування вкладів та перекривали вулицю Хрещатик вимагаючи повернути їхні гроші.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: