"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P знизило рейтинг Великобританії на два пункти

Вівторок, 28 червня 2016, 17:49

Рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії з вищого AAA до AA - тобто відразу на два пункти.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, пише РБК.

Прогноз щодо рейтингу агентство залишило "негативним", що залишає можливість для подальшого його зниження.

Разом з суверенним рейтингом S & P знизило і довгостроковий рейтинг Банку Англії - також з AAA до AA. Короткостроковий суверенний рейтинг Великобританії збережений на рівні A-1+.

Реклама:

Основною причиною різкого зниження кредитного рейтингу агентство назвало національний референдум минулого тижня, за підсумками якого британці висловилися за вихід з Євросоюзу.

"На нашу думку, це стало доленосною подією, яке призведе до менш передбачуваних, менш стабільних і менш ефективних політичних рішень в країні, - йдеться в заяві S&P. - Ми переглянули наш погляд на організаційний стан Великобританії і більше не вважаємо це їх перевагою".

"Негативний" ж прогноз агентство пояснює збільшенням ризиків для економіки і бюджету, а також для ролі британського фунта як важливої резервної валюти.

Крім фінансово-економічних викликів, S&P відзначає і політичні: наприклад, загрозу нового референдуму про незалежність Шотландії. Більшість шотландців, на відміну від англійців, висловилися проти виходу з Євросоюзу.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз за довгостроковим і борговим рейтингами Великобританії зі "стабільного" на "негативний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: