Moody's знизило кредитний рейтинг Великобританії

Субота, 25 червня 2016, 10:46

Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз за довгостроковим і борговим рейтингам Великобританії зі "стабільного" на "негативний.

Про це пише ZN.UA.

Як пише видання, обидва рейтинги підтверджені на рівні "Аа1".

Зміна прогнозу Moody's пов'язана з референдумом, на якому більшість учасників голосування висловилися за вихід Великобританії з Євросоюзу, повідомило агентство.

Реклама:

Згідно з повідомленням, є побоювання, що ефективність економічної політики уряду Великобританії може бути дещо зменшена через результатів голосування.

"Хоча ми вважаємо, що інституційна міць Великобританії дуже значна, проблеми для політиків та посадових осіб будуть суттєвими", - попередили в агентстві.

Внаслідок слабких перспектив зростання ВВП Великобританії та зниження інституційного потенціалу, державні фінанси Великобританії також, ймовірно, будуть слабкіше, ніж Moody's припускала досі, йдеться в повідомленні.

На думку Moody's, "негативний ефект від уповільнення темпів економічного зростання переважить ефект від економії бюджетних коштів Великобританії, які країні вже не доведеться перераховувати в бюджет ЄС.

Уряд Великобританії має один з найбільших дефіцитів бюджету серед країн з розвиненою економікою, а зниження темпів зростання ВВП ще більше ускладнить реалізацію багаторічного плану фіскальної консолідації".

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі.

Так, за вихід їхньої ЄС проголосували 51,9%(17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства - 48,1%. (16 141 241 громадян). Після появи попередніх результатів британський фунт впав до мінімуму за 30 років. Падіння британської валюти виявилося серйознішим, ніж під час кризи 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: