Кабмін спростив митні процедури

Середа, 25 травня 2016, 12:13

Кабінет Міністрів затвердив концепцію створення і функціонування автоматизованої системи "єдине вікно", що спрощує митні процедури та усуває доступ правоохоронців до митних оглядів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 25 травня.

"Єдине вікно" - це електронна система обміну даних, що спрощує і зменшує кількість митних процедур. Інформація про вантаж, який проходить через кордон, буде автоматично з'являтися на митних пунктах і у всіх службах контролю.

Так, концепція "єдиного вікна" передбачає, що митний, санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та інші види контролю здійснюватимуться за допомогою електронного обміну даними без паперових документів, печаток і штампів.

Реклама:

Нагадаємо, що на засіданні Кабміну прем'єр обіцяв прийняти рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховою мафії".

11 травня на Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якому буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: