Гройсман обіцяє поставити крапку на "горіховій мафії"

Середа, 25 травня 2016, 11:30

Кабінет міністрів у середу прийме рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховій мафії".

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми сьогодні приймемо рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховій мафії", коли бізнес, який вирощує і збирає горіхи для того, щоб їх експортувати, відчуває тиск з боку правоохоронної системи", - сказав Гройсман.

За його словами, правоохоронні органи ставлять автомобілі з вантажем на відстій на 2-3 тижні для нібито здійснення перевірок, і, таким чином, вимагають з експортерів хабарі.

Реклама:

"Рішення, яке ми з вами ухвалимо буде регламентувати таку перевірку 4 години. Якщо за чотири години не встигли - за мовчазною згодою транспорт має їхати на митницю і на цьому ставити крапку", - сказав прем’єр.

Раніше губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявляв, що в Україні існує так звана "горіхова мафія", яка фактично не дозволяє приватним виробникам отримати ліцензії на експорт українських горіхів.

11 травня на Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якому буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: