Наглядова рада "Укрнафти" дала згоду на підготовку до санації

Вівторок, 24 травня 2016, 18:08

Наглядова рада "Укрнафти" одноголосно дала згоду на підготовку до введення процедури санації ПАТ "Укрнафта"  до порушення провадження у справі про банкрутство та заходів пов'язаних з цією процедурою.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в "Нафтогазі".

За даними джерела, наглядова рада ПАТ "Укрнафта" дала доручення правлінню "Укрнафта" на розробку проекту плану санації та здійснення необхідних заходів для введення процедури санації "Укрнафта" до порушення провадження у справі про банкрутство.

Раніше, в інтерв'ю ЕП глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що ідея санації народилася в процесі діалогу між менеджментом "Укрнафти" і двома її акціонерами.

Реклама:

"Санація залишить поточний менеджмент. Поки ми не можемо знайти компроміс, переконати податкову, що досудова санація може зупинити нарахування штрафів і пені за існуючим боргом", - заявив він.

Коболєв зазначає, що якщо штрафи і пені нараховувати далі то тільки за 2016 рік "Укрнафті" нарахують близько 4 млрд грн.

"Така сума для компанії, акції якої перебувають у власності "Нафтогазу", буде мати вкрай негативний ефект", - додав він.

Глава "Нафтогазу" також додав, що головним джерелом погашення боргу є операційна діяльність "Укрнафти".

"Головна мета санації - не списати борг (його потрібно погасити), а узгодити розумний графік погашення цього боргу і затвердити перелік дій, який дозволить "Укрнафті" знайти для цього реальні кошти", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: