"Нафтогаз" відмовився звільняти Роллінса на вимогу ДФС

П'ятниця, 13 травня 2016, 16:53

НАК "Нафтогаз України" відмовився звільнити главу правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллінса на вимогу Державної фіскальної служби.

Про це йдеться у відповіді "Нафтогазу" Державній фіскальній службі, копія якої є в розпорядженні "Економічної правди".

У компанії відзначили, що питання про звільнення Роллінса може вирішуватися тільки на загальних зборах акціонерів компанії.

"НАК "Нафтогаз України" не є органом управління ПАТ "Укрнафта", а є лише одним з акціонерів цього товариства, який володіє 50 відсотками плюс 1 акція статутного капіталу товариства і має права, визначені чинним законодавством та Статутом ПАТ "Укрнафта", - йдеться в листі.

Реклама:
 
 

Як зазначається, органами Товариства, які здійснюють управління та контроль, є загальні збори акціонерів, наглядова рада, правління та ревізійна комісія компанії.

"Згідно зі статутом ПАТ "Укрнафта" прийняття рішення про припинення повноважень голови правління належать до компетенції загальних зборів акціонерів Товариства", - йдеться в документі.

Нагадаємо, у квітні Державна фіскальна служба вимагала від НАК "Нафтогаз України" розірвати контракт з головою правління ПАТ "Укрнафта" Марком Роллінсом.

Як відомо, заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: