Кабмін уповноважив МЗС найняти юристів для спору щодо "боргу Януковича"

Середа, 9 березня 2016, 14:07

Кабмін України уповноважив Міністерство закордонних справ здійснювати закупівлі юридичних послуг для ефективного захисту інтересів України у Високому суді Лондона щодо спору з РФ стосовно "боргу Януковича".

Про це йдеться в розпорядженні №141.

"З метою належного та ефективного захисту прав та інтересів України у справі за позовом компанії Law Debenture Trust Corporation, яка працює в інтересах Мінфіну РФ, щодо держборгу України, дозволити Міністерству закордонних справ України здійснювати закупівлю юридичних послуг із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до закону "Про здійснення держзакупівель", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше стало вдомо, що Україна подала до Високого суду Англії підтвердження про отримання нею процесуальних документів в якому заявила про свій намір заперечувати заборгованість перед РФ.

Реклама:

Як зазначається, для представництва України у цьому провадженні Мінфін України залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві у судах.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона через невиплату трьох мільярдів доларів боргу.

Як відомо, цю суму уряд Азарова взяв у Росії в борг в кінці 2013 року. У 2015 році Україна реструктурувала всі свої борги крім цього, оскільки Росія відмовилася вести відповідні переговори.

У кінці грудня 2015 року президент Росії Володимир Путін доручив Силуанову подати позов проти України через цей борг.

Як повідомлялося, Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

На початку січня поточного року Україна домовилася із Сбєрбанком Росії про реструктуризацію кредитів Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" і конструкторського бюро "Південне".

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: