"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовилася зі "Сбєрбанком РФ" щодо реструктуризації кредитів

Середа, 13 січня 2016, 14:27

Мінфін України домовився зі "Сбєрбанком Росії" щодо принципів реструктуризації кредитів "Укравтодору" і ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", що були гарантовані державою.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначається, сторони домовилися працювати разом, щоб завершити транзакцію якомога скоріше. 

"Міністерство фінансів вітає дану угоду зі "Сбєрбанком Росії", оскільки вона відповідає вимогам програми співробітництва України з МВФ "Механізм розширеного фінансування", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Мінфіні зазначили, що відомство продовжує переговори щодо реструктуризації інших кредитів, гарантованих державою, що входять до периметру боргової операції України. 

Крім того, Мініфін підтверджує свою готовність до добросовісного продовження переговорів щодо реструктуризації єврооблігацій України з погашенням у грудні 2015 року на загальну суму 3 млрд. дол.

Нагадаємо, 18 грудня уряд України ввів мораторій на виплати за українськими євробондами, утримувачем яких була Росія.

Як заявляв Арсеній Яценюк, мораторій вводиться на виплату основного боргу в розмірі 3 млрд доларів плюс 75 млн доларів відсотків, які Україна повинна була перевести Росії 20 грудня.

Крім того, під мораторій потрапили не тільки суверенний борг України Росії, але і виплати 507 млн доларів, які українські підприємства "Укравтодор" і "Південне" повинні російським банкам, говорив Яценюк.

Тоді він уточнював: "Всі виплати призупиняються до моменту прийняття наших пропозицій або рішення суду".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: