"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іванчук заявляє, що немає відношення до "Укрспирту"

Вівторок, 9 лютого 2016, 18:34

Голова комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук, заявив, що немає жодного відношення до ДП "Укрспирт".

Про це він заявив в інтерв’ю "Українській правді".

За словами Іванчука, заяви екс-міністра АПК Ігора Швайка та екс-керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна про те, що він має відношення до підприємства – це дискредитація.

"Лабутін після свого викрадення із Молдови чи Придністров'я, де він там у бігах,зробив відеозвернення, де називав моє прізвище. Я так розумію, що це такий сценарій по дискредитації, як помста за те, що МВС порушила кримінальні справи про розкрадання в особливо крупних розмірах. Там шість кримінальних справ", - заявив він.

Реклама:

Крім того, за словами Іванчука, він спілкувався з Саакашвілі стосовно звинувачення Іванчука в крадіжці 240 мільйонів доларів.

"Це смішно. Зараз Саакашвілі заявляє, що Іванчук контролює "Укрспирт" і вкрав $240 млн. Я підійшов до нього і питаю: "Навіщо ви це брешете? Тим більше, що є публічна інформація". Він вибачався і сказав: "Я щось переплутав", - додав Іванчук.

Нагадаємо, глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі в грудні оцінив втрати українського бюджету від дій корупційних схем у 5 млрд доларів. За його словами через Андія Іванчука "Укрспирт" втратив 240 мільйонів доларів.

Крім того, екс-міністр АПК Ігор Швайка стверджує, що до корупційних схем у державному "Укрспирті" причетні керівництво Державної фіскальної служби і заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!