Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в "Родовід Банк"

П'ятниця, 26 лютого 2016, 20:22

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Родовід Банк" строком на один місяць із 26 лютого до 25 березня 2016 року включно.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби фонду.

Згідно з повідомленням, повноваження тимчасового адміністратора делеговано Віктору Кулішу.

Як повідомлялося, правління Нацбанку за погодженням із Міністерством фінансів прийняло рішення про визнання неплатоспроможним ПАТ "Родовід Банк" і передання його у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

У НБУ нагадали, що "Родовід банк" було капіталізовано державою у 2009-2011 роках, а з 2011 року банк працював у статусі санаційного.

"Родовід Банк" (Київ) працює на ринку України з 1990 року та входить у групу великих банків. У 2009 році банк був докапіталізований за участю держави на 12,3 млрд гривень, в результаті чого Міністерство фінансів стало власником 99,9907% акцій банку.

Уряд прийняв рішення створити на базі "Родовід Банку" санаційний банк в 2011 році для проведення роботи з активами державних і рекапіталізованих за участю держави банків.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: