У Пивоварського спростували повну заборону на в'їзд російських вантажівок

Четвер, 18 лютого 2016, 20:25

Повідомлення Державного прикордонного комітету Білорусі про заборону в'їзду в Україну з 18 лютого всіх великовантажних транспортних засобів із реєстраційними номерами РФ не є коректним.

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наразі жодних нових обмежень, окрім раніше введених транзитних, з українського боку не вводилося", - наголосили в українському відомстві.

Як відомо, 15 лютого Україна призупинила транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації територією України.

Реклама:

Рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росіїпризупинили 14 лютого у відповідь на блокування російських фур активістами в Україні.

Наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

1 січня 2016 року уряд РФ ввів обмеження на транзит через свою територію вантажів з України до Казахстану: вантажі мали слідувати через Білорусь і тільки через два пункти пропуску на кордоні Білорусі та РФ, і через три - на кордоні РФ і Казахстану.

У січні повідомлялося, що Україна не заборонятиме російський транзит через свою територію, аби не порушувати міжнародне торговельне законодавство.

У лютому повідомлялося, що Україна видала РФ дозволи на транзитне перевезення вантажів і нерегулярний транзит пасажирів автотранспортом. Аналогічні дозволи Україні на паритетних засадах надала Росія.

Україна вже опрацьовує "шовковий шлях" для доставки вантажів від кордону Євросоюзу до кордону Китаю в обхід території Росії. Однак він поки що дорожчийі довший за варіант через РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!